Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ! ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ...

Την ώρα που η χώρα μας βιώνει διαρκώς προκλήσεις από τους Τούρκους...

και τους Σκοπιανούς, αλλά και τη μεγαλύτερη κρίση μεταναστευτικών ροών από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι ΗΠΑ επιδιώκουν με παρασκηνιακές διεργασίες τον τεμαχισμό των Βαλκανίων, προκειμένου να ενσωματωθούν στην Βαλκανική Ένωση του ΝΑΤΟ. 
Το voicenews.gr, πρώτο σας είχε παρουσιάσει τη νέα στρατιωτική συμμαχία στα Βαλκάνια, η οποία στην ουσία αποτελεί τα προεόρτια για τη δημιουργία της Βαλκανικής Ενώσεως που επιθυμούν οι Αμερικάνοι. Πριν από λίγες ημέρες έλαβαν χώρα στο Λουξεμβούργο συναντήσεις μεταξύ των υπουργών Άμυνας, της Ελλάδας και της Ρουμανίας. Οι Υπουργοί συμφώνησαν στην ενίσχυση της συνεργασίας στην Άμυνα των τριών χωρών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας, την πρωτοβουλία για τη συνάντηση έλαβε ο Υπουργός της Βουλγαρίας, Νικολάι Νέντσεφ, ο οποίος οραματίζεται τη δημιουργία αμυντικού άξονα μεταξύ Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας. 
Η ανακοίνωση από τη Βουλγαρία αναφέρει πως οι Υπουργοί συζήτησαν για θέματα που έχουν άμεση σχέση με το μεταναστευτικό, αλλά και τα αμυντικά προβλήματα που υποβαθμίζουν την περιοχή.
Ο άξονας αυτός, ναι μεν ενδέχεται να βοηθήσει τη χώρα μας σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, ενισχύοντας παράλληλα τη θέση της στα Βαλκάνια, αλλά κλείνει στην ουσία την πόρτα για συνεργασία με τη Ρωσία στον τομέα της Άμυνας. 
Εκτός όμως από τον νατοϊκό άξονα, σας είχαμε μιλήσει και για την απόφαση του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος επιθυμεί την επέκταση σου τη στη βαλκανική χερσόνησο. Η επιβεβαίωση ήρθε πριν από λίγες ημέρες, όταν επιβεβαιώθηκε πως ο Πούτιν έρχεται στην Ελλάδα, έχοντας στην ατζέντα του τα ενεργειακά.
Φωτιά έχει δώσει στα Βαλκάνια η απόφαση της Βουλγαρίας να προσκαλέσει τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν κι όχι τον Βλάντιμιρ Πούτιν στις εορταστικές εκδηλώσεις λίγο πριν της 138η επέτειο της απελευθέρωσης της Βουλγαρίας από τον τουρκικό ζυγό. Άλλωστε πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι Βούλγαροι γονατίζουν μπροστά από τους πρώην κατακτητές τους.
Γιατί όμως κάλεσαν τον Ερντογάν, αντί του Πούτιν; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, πριν από λίγο καιρό ανέλαβε τα καθήκοντά του στη Σόφια ο νέος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, Έρικ Ρούμπιν. Εκείνος λοιπόν τόνισε πως θα διαλύσει όλα τα φιλορωσικά ΜΜΕ, τις φιλορωσικές ΜΚΟ και οποοινδήποτε τάσσεται δημόσια υπέρ της Ρωσίας.
Οι ενέργειες όμως αυτές φαίνεται πως δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού πλέον το 80% τον Βουλγάρων τάσσονται υπέρ της Ρωσίας, παρά τις πιέσεις για αλλαγή του κλίματος από τις ΗΠΑ. Επιπλέον οι σχέσεις Τουρκίας-Βουλγαρίας βρίσκονται στο ναδίρ, αφού πριν από λίγες ημέρες, εκδιώχθηκαν από την Άγκυρα δύο Βούλγαροι διπλωμάτες.
Έτσι λοιπόν, τώρα είναι κατάλληλη ευκαιρία για τον Πούτιν να "διεισδύσει" στα Βαλκάνια, καθώς παράλληλα προωθείται η μερική υποχώρηση του από τη Συρία. Ο Πούτιν πλέον έχει πλέον τοποθετήσει τα πιόνια στις σωστές θέσεις της σκακιέρας, ενώ έχει και τον κόσμο με το μέρος τους, αφού ένα τεράστιο ποσοστό των πολιτών της Βουλγαρίας έχει συμπαραταχθεί μαζί του.
Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, πρέπει να συμπορευθεί μαζί με τον ρωσικό παράγοντα, ο οποίος αναμένεται να δραστηριοποιηθεί ενεργά στην περιοχή των Βαλκανίων. Οι Ρώσοι πρέπει να είναι σύμμαχοι μας, παρά τις προσταγές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που επιθυμούν το αντίθετο.

Έτσι λοιπόν, ΗΠΑ και Ρωσία θα βρεθούν για μία ακόμη φορά αντιμέτωπες, καθώς και οι δύο επιθυμούν το «μεγάλο μερίδιο της πίτας». Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.
voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου