Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ! ΝΕΚΡΟΣ 19ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ DRAGSTER - ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ 21ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ

Ρεπορτάζ: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Σκηνές που προκαλούν πραγματικά σοκ εξελίχτηκαν σήμερα το μεσημέρι στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια αγώνα Dragster.

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος, που ήταν να φιλοξενήσει αθλητές αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας έμελλε να στιγματιστεί από τον θάνατο του 19χρονου Νίκου Μπερδέ από τη Βάρδα Πύργου και τον βαρύτατο τραυματισμό (οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως είναι κλινικά νεκρός) του 21χρονου Μανώλη από την Σαντορίνη. Ο τελευταίος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο «Ασκληπιείο Βούλας».

Το χρονικό της τραγωδίας
Ο συγκεκριμένος αγώνας που θεωρείται... προπόνηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί. Οι συμμετέχοντες που ξεπέρασαν τους 250 άρχισαν να καλύπτουν το λεγόμενο 400αρι και να «γράφουν» τους χρόνους τους.

Όλα όμως άλλαξαν γύρω στις 13.15 το μεσημέρι, όταν μπροστά σε 1.000 περίπου θεατές και τη γραμμή εκκίνησης βρέθηκαν τα δύο παλικάρια. Ο πρώτος μ' ένα ειδικά διαμορφωμένο «παπάκι» και ο δεύτερος με μία «Suzuki Hayabusa» 1.300 κ.εκ. εξελιγμένη για αγώνες Dragster.

Ο αναβάτης της μικρής μοτοσυκλέτας ξεκίνησε την προσπάθειά του και ολοκλήρωσε μετά από λίγο, οπότε και άρχισε να κατευθύνεται προς το σημείο (γύρω στα 500 μέτρα μετά τον τερματισμό), όπου οι οδηγοί κάνουν αναστροφή για να επιστρέψουν. Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν μπροστά στο τραγικό συμβάν, ο αναβάτης της «Hayabusa» στην κυριολεξία εμβόλισε τον συναθλητή του, καθώς εκείνη την ώρα η ταχύτητα με την οποία έπεσε πάνω του ήταν κοντά στα 200 χλμ./ώρα.

Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθεί ακαριαία ο νεαρός αναβάτης....

«Τον έσυρε για σχεδόν 50 μέτρα»
Χαρακτηριστική της κατάστασης που διαμορφώθηκε, αποτελεί η μαρτυρία θεατή στο zougla.gr, ο οποίος μεταξύ άλλων κατήγγειλε πως το δεύτερο ασθενοφόρο άργησε να φθάσει στον τόπο της τραγωδίας.
«Ο οδηγός της "Hayabusa" έπεσε με πάρα πολλά χιλιόμετρα πάνω στον οδηγό με τη μικρή μοτοσυκλέτα. Τον έσυρε για σχεδόν 50 μέτρα. Παντού υπήρχαν συντρίμμια. Επικράτησε πανικός. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αλλά και να καταλάβει τι είχε συμβεί. Το ασθενοφόρο που υπήρχε, πήρε τον έναν αναβάτη αλλά το δεύτερο ασθενοφόρο άργησε να έρθει σχεδόν 45 λεπτά».

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας αυτοκινήτου, Μανώλη Χαλιβελάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο αγώνας (όσον αφορά στα αυτοκίνητα) ήταν αναγνωρισμένος. Παράλληλα, το zougla.gr επιχείρησε να μιλήσει και με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας μοτοσυκλέτας, Στέλιο Κoρέλη, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ άκαρπη ήταν και η προσπάθεια επικοινωνίας με τον Μανώλη Διακάκη, πρόεδρο της διοργανώτριας λέσχης, του οποίου το κινητό ήταν απενεργοποιημένο.

Θρήνος στο Facebook

Η είδηση του τραγικού δυστυχήματος βύθισε στο πένθος τόσο την οικογένεια όσο και τους στενούς φίλους του 19χρονου.

Τα μηνύματα στο δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ήταν συνεχή.
Απαρηγόρητοι οι φίλοι του στο Facebook
Απαρηγόρητοι οι φίλοι του στο Facebook


Απαρηγόρητοι οι φίλοι του στο Facebook
Απαρηγόρητοι οι φίλοι του στο Facebook







zougla.gr

2 σχόλια:

  1. " ... και τον βαρύτατο τραυματισμό (οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως είναι κλινικά νεκρός) του 21χρονου Μανώλη από την Σαντορίνη. Ο τελευταίος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο «Ασκληπιείο Βούλας»."

    κυπριανός χ
    Αν ο Μανώλης από τη Σαντορίνη είχε άλλο όνομα, ας πούμε "Σούμι", θα είχε διαφορετική αντιμετώπιση και δεν θα τον κατέτασσαν ακαριαία στην κατηγορία των φερόμενων "κλινικά νεκρών". Αρμοδίως θα μας ανακοίνωναν ότι ο Μανώλης από τη Σαντορίνη βρίσκεται "σε τεχνητό κώμα" και ότι "ο χρόνος θα δείξει".

    Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΣΤΟ.

    ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή