Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ "ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ" ΤΟΝ ΚΑΡΥΠΙΔΗ! ΕΞΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση των αμερικανοεβραϊκών φορέων και της παγκόσμιας εβραϊκής κοινότητας στις «αντισημιτικές δηλώσεις» του Θεόδωρου Καρυπίδη, ενώ δόθηκε ευρεία προβολή του θέματος από εβραϊκά έντυπα σε όλο τον κόσμο.
Η Jewish Press υπογράμμισε ότι «ένας πολιτικός από το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, έχει προκαλέσει σάλο μετά από αντισημιτικό παραλήρημα στη σελίδα του στο Facebook, κατηγορώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι ήταν επικεφαλής εβραϊκής συνωμοσίας».
Η Jewish Daily Forward, αναφερόμενη στο ίδιο θέμα, επεσήμανε ότι «υποψήφιος» του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Ελλάδα κατηγορεί τον Έλληνα πρωθυπουργό για «εβραϊκή συνομωσία» και πως οργανώνει μια «νέα Χάνουκα εναντίον των Ελλήνων».
Η ιστοσελίδα του Global Jewish News Source, με ανταπόκριση από την Αθήνα, πρόβαλε τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υποψηφιότητα του Θεόδωρου Καρυπίδη, ο οποίος δήλωσε στο Facebook πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ήταν επικεφαλής εβραϊκής συνομωσίας».
Η πρώτη αντίδραση προήλθε από την Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC) και τον εκτελεστικό διευθυντή της, Ντέιβιντ Χάρις, εκφράζοντας «αποτροπιασμό» για τις «αντισημιτικές δηλώσεις» του υποψηφίου για τη θέση του Περιφερειάρχη στη Δυτική Μακεδονία του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, στις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα, Θεόδωρου Καρυπίδη. Στην ανακοίνωση της AJC, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Καρυπίδης υποστήριξε ότι το όνομα του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού καναλιού στην Ελλάδα ΝΕΡΙΤ έχει «εβραϊκές ρίζες» και ότι η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης ήταν μια «πράξη που απειλεί την Ελλάδα».
Ο κ. Χάρις σημείωσε ότι οι «εξωφρενικές εκφράσεις αντισημιτισμού» στην Ελλάδα προέρχονται όχι μόνο από την Χρυσή Αυγή της «άκρας δεξιάς», αλλά επίσης και από τα όσα έγραψε στο Facebook ο Θεόδωρος Καρυπίδης, που καταδεικνύουν την «άκρα αριστερά».
Στη συνέχεια, άλλες μεγάλες οργανώσεις και φορείς της εβραϊκής κοινότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες αντέδρασαν με ανακοινώσεις και σχετικές δηλώσεις για την υποψηφιότητα Καρυπίδη και για τα όσα έγραψε στο Facebook.
Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου, Ρόναλντ Λόντερ, κάλεσε χθες το ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στην απόσυρση της υποψηφιότητας Καρυπίδη, τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αποσύρει την υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη για την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, επειδή οι αντισημιτικές του θεωρίες συνομωσίας δεν πρέπει να έχουν θέση στη δημόσια ζωή της αρχαιότερης δημοκρατίας στον κόσμο».
Στη συνέχεια, ο κ. Λόντερ ανέφερε ότι «ενώνουμε την φωνή μας με τις ελληνο-εβραϊκές κοινότητες και ζητούμε να διαγραφεί ο Καρυπίδης από τους καταλόγους των υποψηφίων και από το κόμμα. Δυστυχώς, τα αντισημιτικά ξεσπάσματα δεν είναι προνόμιο μόνον των ακροδεξιών κομμάτων και ο ΣΥΡΙΖΑ, ως ένα δημοκρατικό κόμμα, πρέπει να τα καταδικάσει χωρίς καμία καθυστέρηση».
Τέλος, τόσο από την ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου, όσο και από άλλες ιστοσελίδες εβραϊκών οργανώσεων, έγινε αναφορά στην ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας με την οποία επικρινόταν έντονα η «απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ» για την υποψηφιότητα Καρυπίδη, υπογραμμίζοντας «την ανησυχία και έκπληξη του Ελληνικού Εβραϊσμού» και εκφράζοντας την ελπίδα ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου οι εκφραστές τέτοιου είδους απόψεων, που ενθαρρύνουν το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και τον αντισημιτισμό, να παραμείνουν στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας».
Πηγή: KoolNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου