Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΞΗΛΩΣΕ ΤΟΝ ΝΑΣΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΑ ΙΜΙΑ "ΚΑΡΝΤΑΚ"

Αλλαγή στρατηγικής από τον Αλέξη Τσίπρα; Η απόφαση του το βράδυ της Τετάρτης, να πάψει τον Νάσο Θεοδωρίδη από τη θέση του στην Επιτροπή της Βουλής, αυτό δείχνει..

Παύθηκε από εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής, ο Νάσος Θεοδωρίδης, εξαιτίας της ενέργειάς του να αποκαλέσει τα Ίμια Καρντάκ και να αναγνωρίσει την τουρκική κυριαρχία σε αυτά, ξένισε πολλούς, δεν ήταν ωστόσο μία εντελώς απρόσμενη εξέλιξη..


Ακριβώς πριν την τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, η πολιτική γραμματεία είχε ζητήσει απ’ όλα τα στελέχη να προσέχουν τις δημόσιες παρεμβάσεις τους και τα είχε καλέσει να συνεννοούνται με το γραφείο τύπου.






 Είχε προτρέψει όσους αρθρώνουν δημόσιο λόγο να μην δίνουν τροφή στα μέσα ενημέρωσης και «να παρακολουθούν την τακτική των άλλων». Τότε, η προτροπή αυτή είχε γίνει με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή Τάσου Κουράκη περί «χριστιανικού φόρου», που είχε προκαλέσει πονοκεφάλους στην Κουμουνδούρου. Γι’ αυτό και η παρέμβαση του κ. Θεοδωρίδη για το μείζον εθνικό θέμα, κρίθηκε από αφελής έως σοβαρά επιβλαβής για την προσπάθεια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να ομογενοποιήσει κατά το δυνατόν τη δημόσια έκφρασή του, να περιορίσει τα περιθώρια για επιθέσεις από τους πολιτικούς αντιπάλους του και κυρίως να ανοιχτεί σε τμήματα ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, που διακατέχονται από «πατριωτικές ευαισθησίες».

Παράλληλα η κίνηση του κ. Τσίπρα να αποπέμψει τον κ. Θεοδωρίδη θεωρείται και ένα μήνυμα προς κάθε πλευρά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον για τις περιπτώσεις, που καταφανώς οι δημόσιες παρεμβάσεις υπηρετούν όχι την ρεαλιστική άσκηση πολιτικής, αλλά τις ιδεοληψίες στελεχών του.Την απόφαση φέρεται να έχει μεταφέρει στον ίδιον ο γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης, ενώ είχε προηγηθεί σχετικό μήνυμα μέσω twitter από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης εξεδόθη από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ το εξής non paper:
Η διαρροή γίνεται με Non Paper από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και αποτελεί απόφαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Οι επανειλημμένες δημόσιες διατυπωμένες προσωπικές απόψεις του σ. Νάσου Θεοδωρίδη, δεν απηχούν στις συλλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να εκπροσωπεί τον φορέα στην επιτροπή δικαιωμάτων της Βουλής".


eglimatikotita.gr

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΡΝΤΑΚ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΛΚ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΠΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ .
    ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ALEXIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή