Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΤΗ ΓΑΔΑ Ο ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ!!!



Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έφθασε περίπου στις 09.05 το αεροσκάφος των τουρκικών αερογραμμών (πτήση 1845) που μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα τον πρώην πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελο Φιλιππίδη.
Κατόπιν συνεννοήσεως του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές Αρχές, αποφασίστηκε η απέλασή του από τη γείτονα χώρα και ως εκ τούτου επέστρεψε στην Ελλάδα.

Δεδομένου πάντως ότι εκκρεμεί εις βάρος του ένταλμα, συνελήφθη εντός του αεροδρομίου και μεταφέρθηκε άμεσα στη ΓΑΔΑ, στις 09.43. Κατά την προσαγωγή του στο κτήριο της ΓΑΔΑ, ο Άγγελος Φιλιππίδης δήλωσε: «Προσήλθα άμεσα και οικειοθελώς, όπως είπα χθες το βράδυ».

Περίπου στις 10.20 εξήλθε από το κτήριο και αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών για να εκτελεστεί το ένταλμα.

Είχε αφεθεί ελεύθερος

Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Τ.Τ. είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους από τις τουρκικές Αρχές στις 3 Φεβρουαρίου.

Το πρώτο ένταλμα σύλληψης κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο της Τουρκίας παράνομο, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε ξεκινήσει η δίκη του στην Ελλάδα. Έτσι, κρίθηκε πως ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.
Υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε γνωστό πως με ένα μικρό… τέχνασμα είχε πειστεί η τουρκική Δικαιοσύνη να αφήσει ελεύθερο τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που κατηγορείται για τα επισφαλή δάνεια του ιδρύματος.

Ο ίδιος και οι συνήγοροί του υποστήριξαν ενώπιον του τουρκικού δικαστηρίου ότι πρόκειται περί πολιτικής δίωξης, καθώς, όπως ανέφερε ο πρώην κραταιός άνδρας του Τ.Τ., «ήθελαν εμένα για να φθάσουν στον Καραμανλή που ήταν φίλος μου».

Όσον αφορά στο «τέχνασμα», το οποίο αποδείχθηκε «άσος στο μανίκι» των συνηγόρων του και αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα στην αποφυλάκιση και μη έκδοσή του στην Ελλάδα, οι δικηγόροι ισχυρίστηκαν ότι δεν έχει ασκηθεί δίωξη εις βάρος του, ενώ όλοι οι κατηγορούμενοι στην Ελλάδα για την υπόθεση του Τ.Τ. έχουν αφεθεί ελεύθεροι, κάτι που να σημειωθεί ότι δεν… ισχύει!

zougla.gr

1 σχόλιο:

  1. Η ΦΩΤΟ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!
    ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΡΕ ΦΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή