Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΞΥΛΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΛΩΒΗΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ!

Οι καταστροφικές πυρκαγιές στη Νότια Καλιφόρνια κοντά στο χριστιανικό Πανεπιστήμιο Azusa Pacific (APU)* αποτέφρωσαν τουλάχιστον 1.700 στρέμματα και κατέστρεψαν τουλάχιστον έξι σπίτια.

Αλλά ανάμεσα στις φλόγες, υπάρχει κάτι που στέκεται ακόμα.


 
Ένας λευκός ξύλινος σταυρός ύψους 10 - 12 - ποδιών στην κορυφή ενός βουνού των όρεων Azusa είναι ορατός από μίλια. Ο σταυρός δημιουργήθηκε αρχικά το 2007 και πολλοί κάτοικοι της περιοχής συχνά έκαναν πεζοπορία μέχρι εκεί, όπου υπάρχει μια υπέροχη θέα προς την κοιλάδα του San Gabriel.


 


  
 
 


 

Αυτή την εβδομάδα, οι φλόγες τύλιξαν την περιοχή και ο σταυρός φάνηκε να καταστρέφεται, σύμφωνα με τις πρώτες τοπικές εκθέσεις. Αλλά αυτός, ο φτιαγμένος από ξύλο σταυρός, που έχει γίνει ένα σύμβολο της κορυφής Azusa, έμεινε αλώβητος.

“Τα πάντα στα βουνά κάηκαν και καταστράφηκαν, συμπεριλαμβανομένου του γράμματος «Α» για τη λέξη Azusa. Αφού κάηκαν σπίτια και εκατοντάδες εκκένωσαν την πόλη η οποία είχε καλυφθεί από καπνό, υπήρχε ένα πράγμα που έμεινε όχι μόνο όρθιο αλλά και ανέγγιχτο. Ο Θεός είναι καλός, ο Θεός είναι ισχυρός και ο Θεός είναι άξιος κάθε επαίνου”, έγραψε στο Facebook ένας ντόπιος.

Η φωτογραφία πάνω πάνω, ελήφθη από τον ανεξάρτητο φωτογράφο Ryland Talamo, περίπου στις 1 μ.μ. την Παρασκευή, αφότου οι φλόγες, που κατέστρεψαν την περιοχή, είχαν σβήσει.

«Σχεδόν λάμπει μέσα από τους καπνούς, επειδή το φως του ήλιου κάνει αντανάκλαση στο λευκό χρώμα, και το κάνει ορατό παρόλο τον καπνό και την τέφρας στον αέρα», δήλωσε ο Talamo.





 

«Για τους φοιτητές του APU, είναι σύνηθες, παρέες να περπατούν στο Μονοπάτι Garcia μέχρι την κορυφή του βουνού και να κάθονται στην βάση του σταυρού» είπε. «Ο σταυρός είναι ένα σύμβολο και μια υπενθύμιση ότι ο Θεός μας παρακολουθεί σε κάθε περίσταση, όλη την ώρα».

* Το Azusa Pacific University είναι ένα ιδιωτικό χριστιανικό πανεπιστήμιο, στην περιοχή Azusa του Los Angeles. Ιδρύθηκε το 1899.


πηγή: Κόκκινος Ουρανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου