Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΧ ΤΟ ΙΚΑ! "ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ" ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ

Λίγο πριν το «κραχ» το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με το Ταμείο να αποτελεί το «μεγάλο ασθενή» του Ασφαλιστικού Συστήματος.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους», το ΙΚΑ χρωστά πάνω από 70.000 κύριες συντάξεις, αναζητώντας, παράλληλα, ακόμη και δανεικά - μέσω του εσωτερικού δανεισμού - για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, ενώ η «μαύρη τρύπα» στο Ταμείο αγγίζει το 600.000.000 ευρώ!

70.000 ασφαλισμένοι περιμένουν τις συντάξεις τους

«Μπλακ άουτ» έχει προκαλέσει στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ η συσσώρευση των αιτήσεων συνταξιοδότησης, με τις καθυστερήσεις να φτάνουν ακόμη και στα δύο χρόνια!

Υπολογίζεται πως, 70.000 ασφαλισμένοι είναι στην αναμονή για την έκδοση κύριας σύνταξης. 

Για την έκδοση της «πολυπόθητης» απόφασης, χρειάζονται ακόμη και 2 χρόνια, με μεγάλους χαμένους όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση.

Πάντως η κατάσταση αυτή φαίνεται να «βολεύει» το Ασφαλιστικό Ταμείο, αφού για την άμεση καταβολή όλων αυτών των συντάξεων θα απαιτούνταν 1,2 δις ευρώ!

Σε μία τέτοια περίπτωση ο προϋπολογισμός του μεγαλύτερου Ταμείου της Χώρας θα «τινασσόταν στον αέρα» και θα αναζητούνταν για ακόμη μία φορά «σανίδα σωτηρίας» από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

«Μαύρη τρύπα» 600.000.0000 ευρώ! 

Ο δανεισμός κάθε μήνα από τους Φορείς Επικουρικής Ασφάλισης έχει επιλεχθεί ως ο «βέλτιστος» τρόπος χρηματοδότησης, προκειμένου το ΙΚΑ να μην αναζητήσει άλλους τρόπους δανεισμού. 

Με τον τρόπο αυτόν όμως, το πρόβλημα «μετατίθεται» από το ΙΚΑ στα Επικουρικά Ταμεία, των οποίων επισημαίνεται ότι, η χρηματοδότηση δεν είναι εγγυημένη, γεγονός που δύναται να οδηγήσει σε μείωση των επικουρικών συντάξεων, στην περίπτωση που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Σε «ελεύθερη πτώση» και τα έσοδά του

Σε «ελεύθερη πτώση» έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια και τα έσοδα του Ιδρύματος, τα οποία σε σχέση με το 2008, υπολογίζεται πως, έχουν υποχωρήσει κατά 35%!

Μάλιστα, η «ελεύθερη πτώση» συνεχίζεται, παρά τις ρυθμίσεις των υποχρεώσεων - οφειλών, που κατά καιρούς προωθούνται, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο 35.000 από τους 300.000 οφειλέτες έχουν «περάσει» από το Ταμείο για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους αυτές!
e-poli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου