Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 5,7 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ! ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ, ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΤΟΙΚΟΥΣ!



Ισχυρή σεισμική δόνηση της τάξης των 5,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση, τρομοκράτησε την Κεφαλονιά γύρω στις 5:08 τα ξημερώματα της Δευτέρας.



Πυροσβεστική δέχτηκε ήδη τις πρώτες κλήσεις – Σε επιφυλακή άπαντες στο νησί.

Το γεωδυναμικό ινστιτούτο της Αθήνας έδειξε ότι η ισχυρότατη σεισμική δόνηση έγινε στον ίδιο εστιακό χώρο 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου. 

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί της Κεφαλονιάς στη Ζάκυνθο και σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας που βρίσκεται στην Κεφαλονιά χαρακτήρισε ισχυρότατη την δόνηση σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων.

Στο Ληξούρι οι περισσότερες ζημιές


Στην πόλη του Ληξουρίου φαίνεται προς το παρόν ότι εντοπίζονται οι περισσότερες ζημιές που προκάλεσε ο νέος ισχυρός σεισμός 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 5:08 τα ξημερώματα της Δευτέρας. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του Ληξουρίου έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια ενώ κατέρρευσε ο εξωτερικός μαντρότοιχος του τοπικού νοσοκομείου, δυσχεραίνοντας την πρόσβαση στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης υπέστη ζημιές η προβλήτα του λιμανιού στην πόλη του Ληξουρίου. Πάντως ο κ Τσελέντης είπε ότι ο νέος σεισμός ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη του φαινομένου και μετά από το σημερινό φαινόμενο ο ίδιος αισθάνεται πιο ήσυχος.

Σε νεώτερες δηλώσεις του ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας έκανε λόγο για νέο σεισμικό γεγονός που προήλθε από διαφορετική σεισμική εστία του ιδίου ρήγματος της Κεφαλονιάς. 

Η εστία αυτή πρόσθεσε ο κ. Λέκκας ενεργοποιήθηκε από τον προηγούμενο σεισμό της περασμένης εβδομάδας.

zougla.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο ΝΕΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ 6.1

    http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/eventpage/usc000mfuh#summary

    ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΗΣΕΙ ΣΤΟ 5,7 -5,8-5,9 .
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 6.3 R

    ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΡΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ .

    ΑΠΟ 5.9 ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΑΝ ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ 5.5 R ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΟΝ ΕΔΩΣΕ ΑΠΟ 5.8 - 6.2 R .

    ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ.

    ΤΟ USGS ΤΟ ΔΙΝΕΙ 6.1

    ΑπάντησηΔιαγραφή