Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΩΣ ΤΟ… ΚΟΚΚΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που διαπλέχτηκε με τη γερμανική εταιρεία κουκούλωσε το σκάνδαλο, η Δικαιοσύνη οφείλει να σταθεί στο ύψος της!
Δύο μάρτυρες-κλειδιά στην υπόθεση Siemens δεν έχουν κληθεί από τη Δικαιοσύνη να καταθέσουν. Αριστερά ο Δημήτρης Αβράμπος, δεξιά ο Ευάγγελος Σέκερης, μπατζανάκης του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, κορυφαία στελέχη του γερμανικού κολοσσού εν Ελλάδι την εποχή των μαύρων συμβάσεων της Siemens! Σήμερα, ο πρώτος παραμένει σε υψηλόβαθμη θέση, σε θυγατρική εταιρεία της Siemens ενώ ο δεύτερος έχει…απενεργοποιηθεί.  

Του Μάκη Βραχιολίδη
Το βουτηγμένο στη διαφθορά πολιτικό σύστημα, επί χρόνια πάσχιζε να συγκαλύψει το μεγάλο σκάνδαλο της γερμανικής εταιρείας, ενώ ο σημερινός Πρωθυπουργός φρόντισε να ακυρώσει ακόμη και τα 2 δις ευρώ πρόστιμο που είχε επιβάλει σύσσωμη η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής στον γερμανικό κολοσσό.
Και ενώ οι πολιτικοί ολετήρες ενδιαφέρονται να κουκουλώσουν ό,τι έχει σχέση με τη Siemens, η Δικαιοσύνη καλείται να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά! Πόσο διατεθειμένη είναι άραγε να φτάσει το μαχαίρι ως το κόκκαλο; Πάντως, η αρμόδια ανακρίτρια για το σκάνδαλο της Siemens κυρία Νικολακέα, δείχνει χαρακτηριστική ολιγωρία χωρίς να καλεί ουσιώδεις μάρτυρες να καταθέσουν για το μεγάλο σκάνδαλο.
Κι ενώ νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα και δείχνουν ότι η Siemens έχει εμπλακεί ακόμη και στα εξοπλιστικά προγράμματα, η ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο!  Η κυρία Νικολακέα λοιπόν, εκτός από τον Ευάγγελο Σέκερη, τον μπατζανάκη του Σαμαρά ο οποίο γνωρίζει πολλά για τα παιχνίδια της γερμανικής εταιρείας, δεν έχει καλέσει ακόμη έναν μάρτυρα-κλειδί. Αναφερόμαστε στον Δημήτρη Αβράμπο, διευθύνοντα σύμβουλο της  Landis & Gyr AE για τον οποίο σήμερα δίνουμε νέα στοιχεία, ελπίζοντας ότι θα συγκινήσουν την αξιότιμη κυρία ανακρίτρια ώστε να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα για τα βρώμικα παιχνίδια που παίχτηκαν στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.  Ιδού τι αναφέραμε την προηγούμενη εβδομάδα για τους δεσμούς του πολιτικού συστήματος με τη ναυαρχίδα της γερμανικής βιομηχανίας.
  1.  Κώστας Καραμανλής: Πριν γίνει αρχηγός και κατόπιν Πρωθυπουργός της χώρας, θήτευσε ως νομικός σύμβουλος στην Intracom του Κόκκαλη!  Εργαζόταν  στο δικηγορικό γραφείο του Κουταλίδη.
  2.  Προκόπης Παυλόπουλος: Ήταν επίσης νομικός Σύμβουλος της Intracom του Κόκκαλη! Ως γνωστόν Intracom-Siemens πορεύονταν επί χρόνια μαζί!
  3.  Ιωάννης Καράκωστας: Ο σύνδεσμος με τη Siemens γινόταν με πολλά ονόματα του συστήματος και της διαπλοκής. Ένα από τα σημαντικότερα από αυτά τα ονόματα ήταν ο Ιωάννης Καράκωστας, ο σημερινός νομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Αυγής και του Olympia.gr ενέπλεκε τον Ιωάννη Καράκωστα στα «μαύρα ταμεία» της Siemens. Ανέφερε λοιπόν μεταξύ άλλων για τον κ. Καράκωστα: «Ο άνθρωπος που θήτευσε στην πλέον σκοτεινή περίοδο της διαπλοκής, φέρεται να έλαβε από τα μαύρα ταμεία της εταιρείας ένα μεγάλο ποσό το 1998». Αποκάλυπτε δε ντοκουμέντο για το οποίο επεσήμανε ότι: «Το έγγραφο είναι επίσημο και μέρος της δικογραφίας… δεν αποδεικνύει απλώς ψεύδη στους ισχυρισμούς του κυρίου Καράκωστα για την παύση συνεργασίας του με την Siemens. Άλλωστε  η συνεργασία του με τον Καραβέλα,  τον άνθρωπο του γερμανικού παρακράτους στην Ελλάδα, είναι εξ’ ίσου ελεγχόμενη ηθικά. δεν συνιστά καν απλή φοροδιαφυγή ενός δικηγόρου.
    Το έγγραφο αυτό, εφ’ όσον δεν αποτελεί προϊόν πλαστογραφίας, συνιστά
    κακουργήματα όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κλπ. Όπως ισχύει για όλους που εμπλέκονται σε πληρωμές από τα μαύρα ταμεία».
    Την προηγούμενη εβδομάδα στην «Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής» παρουσιάζαμε το προσωπικό ιστολόγιο του Ιωάννη Καράκωστα όπου καταγραφόταν το επαγγελματικό ιστορικό-βιογραφικό του, το οποίο βέβαια ο ίδιος αφαίρεσε όταν πήρε την μεγάλη …μεταγραφή ως νομικός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά!
Για να ξαναθυμηθούμε πού θήτευσε ο κ. Καράκωστας:

Δείτε τι γράφει η τελευταία στήλη 1990-2011: «Νομικός Σύμβουλος των εταιρειών SIEMENS ΕΛΛΑΣ Α.Ε., Thyssen AG (Χαλυβουρία) με έδρα το Ντύσελντορφ της Δυτικής Γερμανίας, ΓΑΛΗΝΗ ΑΕ (Ψυχιατρικής Κλινικής), Landis & Gyr AE (κρατήστε το όνομα) Ηλεκτροτεχνικά και Ηλεκτρονικά Μηχανήματα και Συστήματα».

  1.  Σας λέγαμε λοιπόν να συγκρατήσετε το όνομα Landis & Gyr AE. Η εταιρεία αυτή που εδρεύει στην Κόρινθο, είναι θυγατρική της Siemens και κατασκευάζει πίνακες μεγάλης εμβέλειας για τη ΔΕΗ. Σας θυμίζει κάτι η συγκεκριμένη–αδελφή εταιρεία της Siemens; Ίσως να σας θυμίσει το όνομα του διευθύνοντος Συμβούλου της, του Δημήτριου Αβράμπου, για τον οποίο γράφαμε τον περασμένο Οκτώβριο ότι είναι μάρτυρας-κλειδί  στην έρευνα που διεξάγει η ανακρίτρια κα Νικολακέα για την υπόθεση της Siemens. Ωστόσο, δεν τον έχει καλέσει να καταθέσει, όπως δε προείπαμε, δεν έχει καλέσει ούτε τον μπατζανάκη του Σαμαρά, Ευάγγελο Σέκερη. Ο Δημήτριος ο Αβράμπος ανήκε στον τομέα τηλεπικοινωνιών της Siemens, ένα σκαλί δηλαδή κάτω από τον τότε Γενικό Διευθυντή Ηλία Γεωργίου (σημερινό κατηγορούμενο για το σκάνδαλο Siemens) και τον φυγόδικο Χρήστο Καραβέλα (Εμπορικό Διευθυντή της Siemens). Με άλλα λόγια, ο κ. Αβράμπος ήταν έμπιστος υπαρχηγός των δυο παραπάνω κατηγορουμένων. Ήταν διευθυντικό στέλεχος στον τομέα εξοπλιστικών προγραμμάτων «Ερμής 2», για τα οποία ήδη γίνεται μεγάλος ντόρος, για τις μίζες που έδινε η Siemens μέσω του Κάντα, του ανθρώπου του Άκη Τσοχατζόπουλου. Είναι σχεδόν βέβαιο λοιπόν ότι ο κ. Αβράμπος γνωρίζει λεπτομέρειες και για τη σύμβαση «ΕΡΜΗΣ 2». Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Αβράμπος όλα αυτά τα χρόνια, παραμένει στην κορυφαία θέση της θυγατρικής της Siemens (διευθύνων σύμβουλος) σε αντίθεση με τον μπατζανάκη του Σαμαρά, ο οποίος είναι από έτη παραγκωνισμένος-«απενεργοποιημένος». Κι ενώ ο κ. Σέκερης κατέθεσε έστω και μία φορά στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Siemens, ο κ. Αβράμπος δεν έχει κληθεί να καταθέσει από κανέναν. Ούτε βεβαίως από την ανακρίτρια κυρία Νικολακέα! Λες και ο κ. Αβράμπος αποτελεί την… τελευταία τρύπα της φλογέρας! Και όμως, επί χρόνια είναι κορυφαίο στέλεχος του γερμανικού κολοσσού στην Ελλάδα! Τα λέμε μπας και ακούσει η κυρία ανακρίτρια.
  2. Παύλος Νικολαΐδης: Ο κατηγορούμενος για τα εξοπλιστικά συστήματα που αφορούν στο έργο «ΕΡΜΗΣ 2» (βλέπε Siemens)  είχε ιδιαίτερους δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ! Και ειδικά με τον Ανδρέα Παπανδρέου από την εποχή του ΠΑΚ. Η δε πρώτη σύζυγος του Νικολαΐδη ήταν μακρινή συγγενής του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία και εκείνη ήταν υπάλληλος της Siemens. Ο Παύλος Νικολαΐδης σπούδασε στη Γερμανία ενώ από το 1961-1981 ήταν γενικός διευθυντής της Siemens του τμήματος Αποθηκών της εταιρείας (Σουρή 10 Περιστέρι). Ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1982 έκανε τον φίλο του Νικολαΐδη, Γενικό διευθυντή της Εθνικής Ασφαλιστικής, μέσω της οποίας απέκτησε περιουσία. Ο Κάντας ομολόγησε ότι έδωσε 700.000 ευρώ μίζα στον Παύλο Νικολαΐδη.  "Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου