Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΣΟΒΑΡΟ!!! ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

Αντισυνταγματική έκρινε την αυτόφωρη σύλληψη και διαδικασία για οφειλές προς το Δημόσιο, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο...
Κατερίνης!
Δικάζοντας επιχειρηματία που είχε συλληφθεί για οφειλές προς το Δημόσιο, το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η αυτόφωρη διαδικασία και παρέπεμψε την εκδίκαση της υπόθεσης σε τακτική δικάσιμο.
Το Πλημμελειοδικείο έκανε δεκτή την ένσταση που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης του επιχειρηματία, Μανώλης Παπάς, υποστηρίζοντας ότι οι σχετικές διατάξεις του ν. 3943/2011, που χαρακτηρίζουν διαρκές το αδίκημα μη καταβολής χρεών στο Δημόσιο, είναι αντίθετες στα άρθρα 2 παρ. 1 και 7 παρ. 1 του Συντάγματος, αλλά και σε θεμελιώδεις αρχές του Ποινικού Δικαίου.
Όπως δήλωσε στο katerini-news.gr, ο κ. Παπάς, στην ερμηνευτική εγκύκλιο που είχε εκδώσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου όταν θεσπίστηκε το αυτόφωρο, ανέφερε ότι «η συμβατότητα της ρύθμισης με τα άρθρα του συντάγματος θα κριθεί στην πράξη από τα δικαστήρια».
Στην πράξη λοιπόν κρίθηκε, ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί ένα μέσο πίεσης εισπρακτικού χαρακτήρα για τους σκοπούς του οποίου δεν είναι δυνατό να καταλύει θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα του πολίτη. Το συγκεκριμένο μέτρο όμως, εκτός από παράνομο, είναι και αναποτελεσματικό: μέχρι σήμερα συνελήφθησαν περίπου 1.800 φορολογούμενοι για διάφορα αδικήματα (μη καταβολή χρεών, μη έκδοση φορολογικών στοιχείων κτλ.) για οφειλές που φτάνουν το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, το δημόσιο εισέπραξε περίπου... 20 εκατομμύρια.
Καταλήγοντας ο κ. Παπάς τόνισε: «Πρέπει η απόφαση του δικαστηρίου να λάβει ευρεία δημοσιότητα, αφού οι αυτόφωρες συλλήψεις των πολιτών-οφειλετών καταλαμβάνουν καθημερινά προεξέχουσα θέση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».
directnews.gr

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΩ, ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
    ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΑΝΩΔΥΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ .
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟ ΑΛΛΑ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή