Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ! "ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ"

ΑΥΤΟΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΚΙΜ ΚΙΛΙΑΝ

Ως υποκρυπτόμενος ιδιοκτήτης του οίκου ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος» εμφανίζεται ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, σύμφωνα με τις καταθέσεις τροφίμων του ιδρύματος.

Η υπόθεση ξεκινά στα τέλη του 2012 όταν στην οικονομική αστυνομία έφτασε ανώνυμη καταγγελία βάσει της οποίας το γηροκομείο εξέδιδε αποδείξεις με ποσά πολύ μικρότερα από αυτά που είχαν καταβληθεί στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κ. Γιακουμάτος φέρεται να έδινε εντολές για τον τρόπο λειτουργίας του ιδρύματος στη διαχειρίστρια του γηροκομείου κα Αναστασία Βαρδουλάκη καθώς και στον κ. Νικόλαο Ανέστο, ο οποίος αργότερα έγινε διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης.

Οι μαρτυρίες που καίνε τον βουλευτή

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων, ο κ. Γιακουμάτος εμφανίζεται ως ο ιδιοκτήτης του οίκου ευγηρίας αλλά και ως εκείνος που πραγματοποιούσε τις διαπραγματεύσεις για την όποια έκπτωση στα εκδιδόμενα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών. 

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες, άλλα ήταν τα χρήματα που εισπράττονταν και άλλα τα χρήματα που αναγράφονταν στις αποδείξεις που λάμβαναν οι συγγενείς των τροφίμων στον οίκο ευγηρίας. 

Ένας μάρτυρας, ονόματι Α.Τ., κατέθεσε ότι ενώ μέχρι τον Αύγουστο του 2012 πλήρωνε με τραπεζικές επιταγές το ποσό των 1.887 ευρώ, τον Σεπτέμβριο του 2012 και κατόπιν συμφωνίας με τον κύριο Γιακουμάτο, τον οποίο εμφάνισε ως αφεντικό του ιδρύματος, πλήρωνε σε μετρητά 1.600 ευρώ και λάμβανε απόδειξη 1.130 ευρώ.

Άλλος μάρτυρας, ονόματι Γ.Μ., κατέθεσε ότι μέχρι και τον Μάρτιο του 2012, πλήρωνε 1.776 ευρώ και λάμβανε ισόποση απόδειξη. Από τον Απρίλιο του 2012 όμως και ύστερα από αίτημα και συνεννόηση του με τον κύριο Γιακουμάτο, που επίσης εμφανίζεται και σε αυτή την περίπτωση ως ιδιοκτήτης του γηροκομείου, του έγινε έκπτωση ύψους 200 περίπου ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση όμως η απόδειξη που λάμβανε ήτανε ύψους μόλις 1.130 ευρώ.
«Το νοσηλευτήριο είναι δικό μου»
Από την μεριά του ο βουλευτής, μετά τη σύλληψη της συζύγου του και του αδερφού του για παράβαση που αφορά σε απόκρυψη ποσού ύψους 24.000 ευρώ, στον οίκο ευγηρίας, είχε αναφέρει στο zougla.gr ότι πρόκειται για παράβαση πλημμεληματικού χαρακτήρα, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι ο οίκος ευγηρίας, ανήκει στον αδελφό του και ότι η σύζυγός του δεν έχει καμία ανάμειξη με την υπόθεση. 

Ωστόσο σε συνέντευξη που είχε δώσει ο κ. Γιακουμάτος στην εκπομπή «Μagazino Life» τον Μάιο του 2013, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο συγκεκριμένος οίκος ευγηρίας (τον οποίο είχε χαρακτηρίσει ως νοσηλευτήριο) ανήκει στον ίδιο.

«Δέχθηκαν πιέσεις προκειμένου να εμπλέξουν τον βουλευτή»

Η εκδίκαση της υπόθεσης για τον οίκο ευγηρίας ορίστηκε για τις 11 Φεβρουαρίου του 2014. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογενείας Γιακουμάτου, κύριος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κατήγγειλε ότι οι υπάλληλοι της οικονομικής αστυνομίας, δέχθηκαν πιέσεις για να εμπλέξουν στην υπόθεση το όνομα του βουλευτή της ΝΔ.


zougla.gr

1 σχόλιο: