Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

"ΕΕ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ – ΔΗΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΕΝΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΕΕ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ – ΔΗΜΟΣ
εφαρμόζουν ενιαία πολιτική ενάντια στη λαϊκή οικογένεια.
Στα χρόνια που πέρασαν επιβεβαιώθηκε η θέση του ΚΚΕ, της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, ότι οι Περιφέρειες και οι Δήμοι είναι πλέον τμήμα του καπιταλιστικού κράτους, υπηρετούν την ανάγκη κερδοφορίας του κεφαλαίου και ο ρόλος τους είναι αντιλαϊκός.
Ο ρόλος τους αυτός είναι προδιαγραμμένος και καθορισμένος από μια σειρά νόμους και αποφάσεις, που εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Μάαστριχτ, η Συνθήκη της Λισσαβόνας και πλήθος αποφάσεις της Κομισιόν,  διαμορφώνουν το πλαίσιο της δράσης του κεφαλαίου σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Υλοποιούνται με τον Καποδίστρια, τον Καλλικράτη, τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού  Τομέα και σε συνθήκες κρίσης οδηγούν στην κατάργηση κάθε δικαιώματος, στην εμπορευματοποίηση των καθημερινών μας αναγκών.
Οι κατευθύνσεις του ευρωπαϊκού κεφαλαίου υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, και διαφημίζονται από όλους τους πολιτικούς εκπροσώπους του ευρωπαϊκού μονόδρομου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ ), από τους εκπροσώπους τους στους δήμους και τα συνδικάτα, στο όνομα της αποκέντρωσης, της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας, για την ευημερία, τάχα, και την πρόοδο της χώρας.
Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, αφού τα τελευταία χρόνια μας προετοιμάζουν πως όλες οι υπηρεσίες γίνονται καλύτερα αν τις πληρώνουμε, τώρα θα πρωταγωνιστήσουν στο άνοιγμα επιχειρηματικών πεδίων και στην εμπορευματοποίηση κάθε ανάγκης της καθημερινής μας ζωής, με συνέπεια νέα χαράτσια στη λαϊκή οικογένεια, υποβαθμισμένες υπηρεσίες επί πληρωμή, εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα.
Όλα αυτά τα χρόνια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα της ανεξαρτησίας των τοπικών αρχών, με το διαχωρισμό των προβλημάτων σε «κεντρικά» και «τοπικά», όχι απλώς έκρυβαν αυτή την ολομέτωπη σχεδιασμένη επίθεση σε βάρος του λαού από τα κεντρικά και περιφερειακά όργανα της εξουσίας αλλά και την προωθούσαν. Άλλοτε σαν εκπρόσωποι των κομμάτων τους, άλλοτε σαν αντάρτες, στηρίζοντας την ουσία της πολιτικής τους.
Οι «τοπικοί άρχοντες» που υπηρετούν με πάθος τις ευρωπαϊκές πολιτικές, εφαρμόζουν τις κατευθύνσεις της ΕΕ και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, επικαλούμενοι ως δικαιολογία πως είναι δεσμευμένοι με νόμους, που επιβάλλουν μέχρι και την έγκριση των προϋπολογισμών των δήμων από την κυβέρνηση, απαγορεύουν στους δήμους να προβούν σε μείωση των δημοτικών τελών στους μακροχρόνια άνεργους, απαγορεύουν προσλήψεις σταθερής εργασίας, τις απολύσεις που υπογράφουν οι Δήμαρχοι κλπ. 
Τις παραμονές των εκλογών όμως χαρακτηρίζουν αυτές τις δεσμεύσεις «τοπικό δημοτικό κατεστημένο» και καλούν να το ανατρέψουμε, ψηφίζοντάς τους. Υπόσχονται στους ψηφοφόρους ότι μπορούν να «αυτονομηθούν οι τοπικές κοινωνίες από τις πολιτικές που επιβάλλουν τα μνημόνια» μέσα στην ΕΕ και τους μηχανισμούς της. Μας κοροϊδεύουν ότι μπορούν οι δήμοι να λύσουν τα προβλήματα και να λειτουργήσουν φιλολαϊκά, παρά την πολιτική της κεντρικής κυβέρνησης. Και αυτό εκφράστηκε και στις «ανίερες» συμμαχίες τους, ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ στη διοίκηση σε πολλούς δήμους, με αποκορύφωμα την Ικαρία, που συνασπίστηκαν επίσημα ενάντια στο ΚΚΕ, όλοι μαζί.
Αυτή την πολιτική στήριξαν και στηρίζουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου, ανεξάρτητα από αντιπολιτευτικές κορώνες. Πυξίδα τους, η μη αμφισβήτηση των δεσμών της ΕΕ και η στήριξη της «υγιούς επιχειρηματικότητας».  Θαυμαστές ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ, της πολιτικής Ομπάμα και Ολάντ.
Η αντιμετώπιση της κρίσης αλλά και η όποια ανάκαμψη της οικονομίας προκύψει έχει προδιαγραμμένη προϋπόθεση: το ξεθεμελίωμα κάθε δικαιώματος, εργασιακού, οικονομικού, κοινωνικού, στο όνομα της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Δεν δικαιούται κανείς να έχει ψευδαισθήσεις:  οι πολιτικοί οπαδοί του ευρωμονόδρομου, με όποιο εναλλακτικό «ανεξάρτητο» μανδύα κι αν ζητήσουν την ψήφο του λαού, την επόμενη μέρα θα πρωταγωνιστήσουν στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων.
Η πείρα μας πια το δείχνει. Δεν υπάρχουν σωτήρες! Οι «σωτήρες» σώζουν τους εαυτούς τους και το σύστημα.

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ, ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΟΧΙ
Κανένας εργατοϋπάλληλος στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δε θα δει τον μισθό του να αυξάνεται στα προ κρίσης επίπεδα, κανένας άνεργος δε θα βρει εργασία με δικαιώματα, κανένας άρρωστος που είναι άνεργος, συνταξιούχος, μισθωτός δεν θα μπορέσει να έχει δωρεάν Υγεία, περίθαλψη, γιατρό και φάρμακα, κανένας εργαζόμενος δεν θα δει τα παιδιά του να έχουν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, ελεύθερο χρόνο, αν δεν ανδρωθεί ένα κίνημα που θα μας απαλλάξει από τα μονοπώλια και την εξουσία τους.
Στη μάχη των τοπικών εκλογών κρίνεται ότι κρίνεται και σε κεντρικό επίπεδο και στις ευρωεκλογές. Αν θα ενισχυθούν ή όχι αυτές οι δυνάμεις που μπορούν να συμβάλουν να διαμορφωθεί εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, με την οργάνωση και κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στην ΕΕ, στην εξουσία του κεφαλαίου, στις κυβερνήσεις του και στις αντιλαϊκές Τοπικές Διοικήσεις όπως και να αυτοαποκαλούνται. Αν, δηλαδή, θα ενισχυθούν ή όχι οι δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ παντού, της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο μας.
Σήμερα η μοναδική πραγματική δύναμη αντίστασης και προοπτικής είναι η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση», στο ΚΚΕ. Είναι ψήφος καταδίκης αυτής της πολιτικής,  υπεράσπισης των λαϊκών αναγκών, πραγματικής αντίστασης και της προοπτικής ουσιαστικής λύσης για την κατοχύρωση των σύγχρονων αναγκών και των δικαιωμάτων μας.
ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΣΠΑΣΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΕ

Σας προσκαλούμε στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΚΚΕ την ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ ώρα 11:00 π.μ. στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ.

Θα μιλήσει ο Σπύρος Μπότσης, μέλος του γραφείου της Ε.Π. Αττικής του ΚΚΕ και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Παπάγου Χολαργού Γιώργος Ρεμούνδος.

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΚΑΤΙ.

    ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΕ ΛΑΪΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΗ ΛΑΪΚΕΣ ;

    ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ .

    ΓΡΑΦΕΤΕ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ :

    "ΕΕ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ – ΔΗΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΕΝΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ"

    ΕΡΩΤΗΣΗ
    ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    ...ΑΝΑΜΕΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή